Cool

Një specie e re: Zbulohet një ‘mace-dhelpër’ në ishullin francez

06/20/2019 16:54
nga:Natyra

Një kafshë, e cila duket si mace shtëpiake e mbi-rritur, iu është dhënë njohje shkencore si specie e re.

Ekzistojnë vetëm 16 mace të tilla, të cilat gjenden në pjesët veriore të Ishullit të Mesdheut të Korsikës, në Francë.

Specia në fjalë i ngjet kafshëve shtëpiake dhe janë 90 cm nga koka tek bishti, kanë veshë të gjerë dhe mustaqe të shkurtra.

Bishti i tyre ka dy deri në katër unaza me ngjyrë të zezë.