Cult

Në Viti është mbajt manifestimi ‘Flakadani i Karadakut’

03/27/2019 12:03
nga:Natyra

Në Viti është mbajt manifestimi Flakadani i Karadakut, shkruan GazetaBlic.

Ky manifestim kulturor, tradicional mbahet për të tetëmbëdhjetin vit në shenje të nderimit të figurës se Nijazi Azemit – Komandant Mjekrra .

Manifestim mbahet për 6 dite me radhe me aktivitete kulturore e sportive.

Në vazhdën e aktiviteteve të këtij Manifestimi mbahet edhe Festivali folklorik mbar kombëtar i ansambleve dhe shoqërive kulturore e artistike.

Ky festival zgjat tre dite dhe ka karakter garues,në të cilin përformorjn 15 ansamble.

Dje ne natën finale të këtij festivali janë ndarë këto çmime: Këngëtarja më e mirë Elvira Mazhiqi nga Ansambli “Hasan Prishtina” Vushterri, kostumografia me autoktone –Ansambli “Koha” Tuz -Mali I zi,Koreografia me e mire Ansambli “Nakem” Bursa –Turqi,Valletaret me të mirë “Ibe Palikuqi” Shkup ndërsa Vendi I tret ansambli “Xheladin Zeqiri” Tetovë,Vendi I dyte” Bajram Shabani” Kumanovë,vendi I pare “Hasan Prishtina”Vushtrri dhe çmimi special “Nakem”.