Geek

Hakerët përdorin Wordin për të vjedhur fjalëkalime

02/19/2018 19:58
nga:M H

Hakerët kanë gjetur një mënyrë për të vjedhur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin për e-mail, serverin FTP, nëpërmjet një dokument në Word, shkruan SpiderLabs.

Sulmi i ri nuk përdor makro, por ekzekutohet në sfond sapo përdoruesi, ose viktima, hap dokumentin, transmeton KosovaPress.

Ky sulm shfrytëzon një dështim në sistemin e Microsoft Office.

Nga SpiderLabs theksojnë, se hakerët përdorin formatin “docx” dhe “RTF” për të arritur një numër më të madh të “viktimave”.

Përpara se të klikoni dhe të hapni një dokument në një e-mail, sigurohuni që ai dërgohet në të vërtetë nga dërguesit të ligjshëm me të cilët komunikoni, porositin në kompani.

03/01/2018 11:20

Hakerat rusë mund të kenë sulmuar edhe qeveri të tjera evropiane