Cool

Fakte të çuditshme në lidhje me zgjedhjet

10/07/2019 07:39
nga:Natyra

Procesi zgjedhor, historikisht, ka qenë i mbushur me korrupsion, të meta e gabime.

Falë rregullave të çuditshme në lidhje me zgjedhjet, diktaturat, korrupsioni, e protestave ka pasur shembuj të shumtë të çuditshëm kundrejt votimit.
Më poshtë do gjeni disa fakte që, vështirë se janë të besueshme, por që kanë ndodhur përreth botës.

Nëse jetoni në Teksas, mund të votoni nga hapësira.

I miratuar në 1997, një ligj në Teksas lejon astronautët amerikanë në hapësirë të hedhin votojnë zgjedhjet federale në mënyrë elektronike nga orbita. Fletët e votave dërgohen me email në Qendrën Johnson Spaceflight dhe më pas kalohen në vendet e shtëpive të astronautëve në Teksas.

Brazilianët zgjodhën një rinoçeront në konsulatën e Sao Paolo-s

Ndërsa kafshë dhe objekte të shumta janë drejtuar në zgjedhje si shaka, njerëzit e Sao Paolo, Brazili ata morën një rinoceront në kopshtin zoologjik.

Koreja e Veriut iu nënshtrohen zgjedhjeve

Zgjedhjet parlamentare mbahen çdo pesë vite për të zgjedhur Asamblenë Supreme të Popullit. Në këto zgjedhje ka vetëm një kandidat, icili zgjedhet nga Kim Jong Un.