Lajme

Dëshmi tronditëse, pamje se si ushtria serbe ka dhunuar femrat kosovare para syve të familjarëve

05/16/2019 11:34
nga:A. R.

Flora Brovina, posedon një dëshmi që do ta paraqesë për krimet serbe në Kosovë, e ku shihet një grua duke u dhunuar nga serbët.

Dhunimi sipas saj ka ndodhur në sy të familjes.

“Rasti në fjalë është një fotografi që është gjetur në aparatin e një ushtari serb që dëshmon aktin, mënyrën se si i kanë dhunuar gratë. Kjo është vetëm njëra nga mënyrat kur i kanë detyruar familjarët që ta shohin aktin e dhunës seksuale. Shumë raste kemi kur ato janë mbledhur shumë në numër dhe sistematikisht janë dhunuar nga ushtarët serb”, tha ajo.

Ajo nuk ka dhënë detaje se në cilin vemd ka ndodhur ky rast pasi sipas saj duhet ruajtur privatësia. “Gruaja është 50 vjecare kur ka ndodhur ka qenë 35 vjecare. Tani është zgjuar vetëdijësimi institucional që për këto viktima të ngriten aktakuza. Serbia është fajtorja”, tha ajo./kp